maanantai 16. marraskuuta 2015

Tunnelmia Tampereen Kädentaitomessuilta 2015

Kiitos Bikken pilttuussa olleen arvonnan, josta voitin kolmen päivän rannekkeen Tampereen kädentaitomessuille, tuli messuiltua oikein urakalla. Hatunnosto kaikille näytteilleasettajille; kyllä olitte nähneet hurjasti vaivaa, että me muut pääsimme ihailemaan toinen toistaan upeampia kädentaidon näytteitä. Oli pientä ja suurta, oli yksinkertaista ja monimutkaista ja oli kaikenlaisista materiaaleista tehtyjä töitä.

Muutamista pöydistä otin kuvia (luvan kanssa ja sain luvan laittaa myös blogiin), mutta sitten messuhuuma otti yliotteen ja innostuin vain katselemaan, ihailemaan ja vähän hypistelemään, niin että kuvaus unohtui. Monissa blogeissa onkin enemmän ja hienompia kuvia, mutta tässä vielä pieni pläjäys messutunnelmaa.

Yksi jännittävimpiä ja näyttävimpiä pöytiä oli mielestäni haltijoiden pöytä. Fantastisia hahmoja. Näitä olisi voinut tutkailla pidempään. Mieleen jäi myös toinen pöytä, jossa oli ihania pieniä ja pienenpieniä huopaisia satuhahmoja. Siitä minulla ei ole kuvaa, mutta pöytää katsellessa tuntui kuin olisi sukeltanut satuun.Huovasta olivat monet loihtineet suurella työllä upeita vaatteita, hattuja, asusteita ja vaikka mitä. Tässä pöydässä oli Marja Huttusen tekemiä todella hienoja eläinaiheisia kännykkäpusseja ja hauskoja pöllöpatalappuja ja paljon muutakin kivaa.Messuilla oli myynnissä myös paljon itsetehtyä saippuaa. Valinnanvaraa oli tuoksujen suhteen niin runsaasti, että taatusti jokainen löysi mieluisen. Ja kauniita saippuoita oli myös ilman tuoksua. Nämä Saippuaverstas Solinan saippuat näyttävät niin herkullisilta, että melkein tekisi mieli maistaa.
Marttojen pisteessä kävin askartelemassa kankaasta ja napista kukan tyttärelle. Oli helppo tehdä ja tytär tykkäsi, joten näitä saattaa syntyä kotona lisää.


Muutamia mukavia joululahjoja löysin ja itselle paljon kaikkea kivaa ja vähän jotain tarpeellistakin.


Vessoihin olen jo pitkään miettinyt tällaisia ja nyt löysinkin tosi kauniit.


Keittiön käsipyyhe pysyy vihdoin tangossa. Eli pyyhe on kuin essu-mekko ja napeilla sivuilta kiinni.


Messuilla oli vaikka kuinka paljon pientä kivaa. Pakettikoristeiksi taikka kranssiin lähti mukaan tällaisia.


Lasten opettajille ja kerhotädeille on joulumuistamiset valmiina! Nämä herkut ovat siis saippuoita. Tuo ruskea on toffee ja se tuoksuu kyllä niin herkulliselle toffeelle, että opettajan pakettiin pitää kirjoittaa varmaan isolla "saippuaa, älä syö." :)


Tyttären nukke saa joulupaketista soman tonttuasun. 


Tarjolla oli ompelu-, neulonta- ja askartelutarvikkeita laidasta laitaan ja yksi kassillinen tuli sellaisiakin ostettua. Osat lapsille, osat itselle. Ei nämä messut ihan halvaksi tullut, vaikka ilmaiseksi sisään pääsinkin. :)

Lopuksi pieni vinkki (joillekin) näytteilleasettajille... Hymy on halpa myyntikikka. Kyllä meinaan muutama kiva pöytä jäi väliin sen vuoksi, että pöydän takana vaani haukankatseinen hahmo suupielet tiukkana viivana. Tämmöinen arempi ihminen kulkee siinä kohtaa kiltisti keskellä käytävää ja rientää seuraavan pöydän luo, josta tervehditään hymyllä. :) Toisaalta myös näytteilleasettajan yli-innokas, helppo-heikkimäinen puheen papatus saattaa olla ahdistavaa, mutta hymy tuskin ahdistaa ketään. Onneksi monilla oli hymy huulessa.

2 kommenttia:

  1. Messut ovat mukavia. sieltä löytää niin paljon erillaisia ideoita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kaikille jotakin. Vielä kun muistaisi ne monet hyvät ideat, jotka messuilla ollessa tuli mieleen. :)

      Poista