tiistai 10. marraskuuta 2015

Roskiin vai koristeeksi?


Löysin vuosikausia käyttämättömänä olleen punotun lautasen. Olin jo siivouspuuskassani (jotain sattuu hyvin harvoin) laittamassa sen roskiin, kun tuli ajatus tehdä siitä jotain uutta. Mietin ensin lautasesta jotain sisustushärpäkettä, mutta totesin, että siitä voisi tulla kiva, vähän erilainen ja sopivan pieni ovikoriste.

Maalasin lautasta akryylimaalilla kevyesti valkoisemmaksi. Jätin kuitenkin alkuperäisen värin kuultamaan alta, jotta lautanen vaikuttaisi kuluneelta tai huurteiselta.Tein neulahuovutuksella oravan. Oravasta oli tarkoitus tulla vähän pienempi, mutta koska en ole sellaista aikaisemmin tehnyt eikä ollut mitään mallia tai ohjetta niin siitä tuli mitä tuli. Punaruskean villan väri on vähän turhan oranssi, mutta en alkanut sekoittelemaan värejä enempää.

Liimasin lautaseen kuumaliimalla muutaman männynoksan ja yhden kävyn. Oravan kiinnitin ompelulangalla sitomalla lautaseen. Lopuksi sipaisin hieman kimalleliimaa huurteeksi lautaseen ja oksiin.


Tämä ei ole jouluinen ovikoriste, joten menee hyvin koko talven. Tulipahan vanhalle lautaselle käyttöä eikä tarvitse pistää sitä roskiin.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä olet taitava huovuttaja. Idea on hyvä ja talvinen. Oikeastaan hyvä on liian lievä sana. Toteutus on erinomainen. Tämä on kierrätystä ja vanhan uudeksi ideoimista parhaimmillaan. Ja kurre on tosi söpö oransseine turkkeineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjan paljon kauniista sanoista. Neulahuovutusta en ole kovin paljon harrastanut ja edellisestä tekeleestä taitaa olla 15 vuotta aikaa. Ehkä nyt innostun tekemään lisää, kun lapsetkin tykkäsivät oravasta ja haluavat kokeilla myös huovutusta.

      Poista