torstai 26. marraskuuta 2015

Ei narupallovalo vaan narupullovalo

Nyt on monilla kokeilussa langasta vesi-liimaseoksen avulla ilmapallon päälle  tehdyt pallot, joihin voi pallon kuivuttua laittaa valot. Hottis-juttu vaikuttaa olevan myös samalla idealla (pahvilaatikon päälle) toteutettu lahjapaketti. Molempia olen ajatellut kokeilla itsekin. Halusin miettiä kuitenkin ideasta jotain muutakin vaihtoehtoa.

Päätin kokeilla tekniikkaa pullon kanssa. Koska pulloa ei pysty puhkaisemaan kuin ilmapalloa tai litistämään kuin pahvilaatikkoa, vaatii pullon käyttö vähän erilaiset toimenpiteet. Lisäksi pullon muoto on keskikohdasta aavistuksen leveämpi kuin pohjasta, joten pulloa ei saa suoraan irti pohjan kautta.


Langan laittamisen tein suunnilleen kuten palloa päällystettäessä paitsi, että päällystin pullon ensin elmu-kelmulla. Löysin pienen kerän ohutta valkoista lankaa. Mahdollisesti puuvillaa. Vähän kuivahtaneeseen erikeeperin loppuun lisäsin saman verran vettä kuin oli liimaa. Ensin kastelin lankaa liimaseoksessa ja kieputin pullon ympäri. Mutta se oli vähän hankalaa, joten jatkoin kuivalla langalla. Lopuksi levitin liimaseosta suoraan pullon kylkiin.

Liiman kuivuttua leikkasin pohjassa olevat langat poikki. Etsin kauneimman kohdan pullosta ja sen vastakkaiselta puolelta eli takapuolelta leikkasin lankoja poikki pullon leveimpään kohtaan saakka. Sitten poistin varovasti pullon ja kelmun. Pienellä määrällä liimaa kiinnitin leikatut reunat takaisin kiinni toisiinsa, aavistuksen päällekkäin.

Lankaa olosi saanut olla enemmän, sillä pullosta tuli hento. Tai toinen vaihtoehto olisi ollut käyttää paksumpaa lankaa. Löysin lisää valkoista, paksumpaa lankaa, jossa oli hieman kiiltävää lankaa mukana. Päätin kokeilla lisätä sitä vielä pullon ympärille.
Laitoin lankaa kuivana pullon ympäri ja lisäsin liimaa lopuksi. Tulihan siitä täyteläisempi. Liimasin palan vanhaa kangaspitsiä "etiketiksi" ja siistin sillä myös pullon suun. Koristeeksi vielä hopeista nyöriä, valkoista nauhaa ja pieni hopeinen rusetti. Lopputulos on... no, tyypillinen mun tuotos eli vähän sinnepäin tehdyn näköinen. :) Valojen kanssa ihan kiva, mutta kaipaa vielä tuotekehittelyä.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Tekniikalla voisi kokeilla varmaan vaikka mitä muotoja, mutta ehkä selkeät muodot kuten pallo ja kuutio näyttävät kuitenkin parhailta.

      Poista