sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ei perinteinen virpomisasu

Meidän lapsilla ei ole vielä kovin pitkää perinnettä virpomiseen, koska asuimme vuosia ulkomailla. Viime vuonna pääsivät virpomisen makuun ja tänä vuonna sitä odotettiin innolla. Lapset saivat itse päättää minkälaiset asut halusivat. Vanhin lapsista halusi pukeutua pääsiäismunaksi, eskarilainen pupuksi ja neiti 3 v. halusi saman asun, jonka näki viime vuonna otetussa kuvassa eli pikku-noita. Vauvelilla on ihana pupuhattu, joten sen vuoksi päätimme hänen olevan myös pupu.


Pääsiäismuna-asu aiheutti hieman päänvaivaa ja suunnittelua. Lopulta päädyttiin pahvista valmistettuun munaan. Asu askarreltiin yhdessä esikoisen kanssa. Onneksi mies löysi työpaikaltaan ison, tukevan pahvin. Piirsin siihen suunnilleen munan muodon ja aukon kasvoja varten. Poika maalasi pahvin iloisen värisillä akryylimaaleilla. Maalien kuivuttua muna leikattiin irti ja siihen kiinnitettiin ripustusnyörit vyötärön ja kaulan kohdalle. Erilainen asu herätti ihastusta virvottavissa. Eikä tullut samanlaista virpojaa vastaan!

5 kommenttia:

 1. Ensiksi: Kaunis kiitos kommentistasi♥ Ne piristävät ja antavat uutta puhtia jatkaa;) Tulin kurkkimaan mitä kaikkea täällä onkaan ja niin mielenkiintoisia juttuja, että tulin myös lukijaksi. Mukavaa kevään odotusta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silkku. Mukavasti vuoroin vieraissa ja oikein paljon tervetuloa lukijaksi.

   Poista
 2. Onpa kekseliäs tuo muna-asu! Eipä ole tullut vastaan, vaikka meillä paljon virpojia kävikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munan olisi voinut toteuttaa kankaastakin munamies-tyyliin, mutta tää oli nopein ratkaisu. :) Se on kiva olla vähän erilainen.

   Poista
 3. Onpa kekseliäs tuo muna-asu! Eipä ole tullut vastaan, vaikka meillä paljon virpojia kävikin!

  VastaaPoista