keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Pöllö pää kenossa


Pajulastu askartelu-viritelmät jatkuu. Pöllöthän on suosittuja tällä hetkellä ja onhan ne tosi söpöjä, joten päätin kokeilla sellaisen tekoa. Sain vinkin sivustolle (pajulastu.fi), jossa on enemmänkin pajulastutöitä, mutta olin ehtinyt jo aloittaa oman versioni.

Käytin pohjana yksinkertaisesti vanhoja kopiopapereita, joita teippasin suunnilleen sopivaksi ajattelemakseni hahmoksi. Tuolla pajulastu-sivustolla on käytetty pohjana oasis-sientä tai sammalta ja ne toimiikin varmasti kätevämmin. Mutta kuten sanottu, olin jo aloittanut paperin kanssa, eikä kotona ollut oasis-sientä enkä myöskään ehtinyt (=jaksanut) lähteä metsään sammalta etsimään. (Ja eiköhän sen keräämiseen pidä kysyä lupa?)


Paperihahmon päälle liimailin kuumaliimalla pajulastut. Ensin liimailin vaaleat lastut eli mahan ja naaman. Katkaisin lastut puoliksi, koska käytin niitä ulospäin kaareutuvasti, eivätkä ne olisi muuten asettuneet pöllön pinnalle mitenkään. Koska minulla on kahden värisiä lastuja, halusin käyttää molempia. Puneravan sävyiset lastut käytin sisäänpäin kaareutuvasti ja suurimmaksi osaksi kokonaisina.

Lopuksi liimasin napit silmiksi ja taatelin siemenen nokaksi. Asetin nokan ja silmät hiukan vinoon, jotta pöllö näyttäisi katselevan maailmaa pää kenossa. Näin se on mielestäni mielenkiintoisemman ja persoonallisemman näköinen kuin tavanomaisesti pää suorassa.
4 kommenttia: