perjantai 6. marraskuuta 2015

Rauhoittavat väritystehtävät aikuisille

Terapeuttista värittämistä. Kovasti tuntuu olevan pinnalla nyt kaikenlaiset mieltä rauhoittavat zen-värityskirjat ja aikuisten värittäminen. En ole itse koskaan oikein tykännyt värittämisestä. Tauluja maalatessakin värien käyttö on vaikeaa ja alkuun maalasinkin mieluiten vähillä väreillä eli lähes mustavalkoisia tauluja.

Sen sijaan kuvioiden piirtely on mukavaa ja rentouttavaakin puuhaa. Kai sitä voisi sanoa lähes terapeuttiseksi. Meillä lapset tykkää, kun äiti piirtelee heille kuvia, joita saavat sitten väritellä. Tyttärelle tietysti pitää olla prinsessoja. Näitä "prinsessarivistöjä" syntyy parhaimmillaan päivässä monta paperillista paperien molemmille puolille.


Nämä prinsessat on piirretty noin minuutissa. Tytär haluaa aina piirtää itse hiukset prinsessoille. Värittäjällä on ikää siis 3 vuotta.

Kai noista lapsille piirretyistä kuvista saisi muokattua aikuisille sopivia aika helpostikin. :)

Kokeilin nyt sitten muutaman aikuisemman värityskuvan piirtämistä. Ties vaikka innostuisin tekemään värityskirjan. Joka tapauksessa taidan keskittyä mieluummin piirtelyyn ja jättää niiden värittämiset muille. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, jos syntyy niin mahdottoman kiva kuva, että se on pakko värittää ja sitten jääkin koukkuun värittämiseen. Kai sitä on hullumpaakin tapahtunut.


Mitäs tykkäätte näistä kuvista? Tuo hevoskuva tuli piirreltyä liian täyteen. Itse tykkään sen vuoksi enemmän kukkakeijusta, kun siinä on ilmaa kuvioiden ympärillä. Mutta ilmeisesti värityskuvia on monenlaisia.

3 kommenttia:

 1. Ihania! Keijukuva on tosi kaunis. Ma ainakin haluaisin värittää tuon!

  VastaaPoista
 2. Ihania! Keijukuva on tosi kaunis. Ma ainakin haluaisin värittää tuon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. :) Täytyy varmaan ruveta värityskirjaa väsään.

   Poista