tiistai 26. heinäkuuta 2016

Lapsiperheen seikkailut Eestissä - Ensimmäinen päivä

Lähdimme ensimmäistä kertaa pidemmälle lomamatkalle autolla neljän lapsemme kanssa. Kohteeksi valittiin Eesti ja siellä lähinnä Pärnun alue. Lapset eivät ole aikaisemmin olleet autolautalla (lentokoneessa sitäkin useammin), joten lauttamatka Helsingistä Tallinnaan oli jo elämys. Laivalla oli kivat leikkihuoneet ja tulipa vastaan Muumipeikkokin, jota pääsi halaamaan.
Eestiin päästyämme suuntasimme ensin Haapsaluun. Siellä on hieno piispanlinna (osittain raunioina), jossa riittää paljon nähtävää ja tutkittavaa. Linnassa on kivasti hyödynnetty rekvisiittaa ja mallinukkeja, joilla paikasta on tehty erityisen mielenkiintoinen. Linnaan liittyy myös tarinoita, joista voi lukea opastauluista. Kellarista löytyy yhden tarinan kummitus ja silmät punaisena hehkuva, aarretta vartioiva koira. Torneihin noustaan monen monta jännittävää, kapeaa ja jyrkkää porrasta. Linnan pihamaastossa on lapsille vielä iso leikkipuisto, joten Haapsalussa meillä vierähti mukavasti monta tuntia.

Illaksi ajoimme Pärnuun. Majapaikkana meillä oli aivan vanhankaupungin ytimessä yksityiseltä vuokrattu, modernisti sisustettu kaksio. Sijainti ei ehkä ollut kuitenkaan paras aikaisin nukkumaan käyvälle lapsiperheelle, koska kävelykadun ravintoloista ja pubeista kantautui live-musikkia erittäin kuuluvasti ainakin puoleen yöhön asti. Meidän lapsia meteli ei tosin häirinnyt, mutta itse olen herkkäuninen ja melu vaivasi jonkin verran.


Lisää Eestin seikkailuja tulossa seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

  1. Teillä ollut mukava reissu:) Kaihoisasti katson noita kuvia (Olemme olleet aikoinamme myös tutkimassa vanhaa kaupunkia ja nähtävyyksiä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pärnu tuntuu olevan suosittu kohde suomalaisten keskuudessa. Vähän väliä tuli vastaan suomea puhuvia turisteja. :) Tosi kiva kaupunki ja kohtalaisen lähellä, joten en ihmettele, että sinne monet haluaa.

      Poista