torstai 28. heinäkuuta 2016

Lapsiperheen seikkailut Eestissä - Kolmas päivä

Kolmantena seikkailupäivänämme keskityimme Pärnuun. Lomakodissamme syödyn pienen aamupalan jälkeen menimme katselemaan vanhaakaupungia ja söimme "jälkiaamupalan" kivassa kahvilassa. Kahvilan hinnat eivät päätä huimanneet; kahvi, 3 mehua ja 4 viineriä/pullaa maksoivat yhteensä 5,60€. Saisiko sillä Suomessa yhden kahvin ja pullan? :)

Kävelimme vanhassakaupungissa, kauniissa puistossa ja lapset leikkivät viikinki-teemaisessa leikkipuistossa.


Leikkipuistosta suuntasimme matkamme mini-eläintarhaan nimeltä MiniZoo. Odotukset olivat korkealla, silla nettitietojen mukaan siellä olisi pienten liskojen, hämähäkkien ja käärmeiden lisäksi myös Niilin krokotiili! Hiukan yllättäen täälläkin maksuvälineenä kävi vain käteinen ja koska emme olleet edelleenkään nostaneet käteistä, päädyimme taas käyttämään "lapsi-pankkiiriamme". :)

Paikalla oli vain toinen suomalaisperhe, joten työntekijä ehti kertomaan meille suomeksi paljon tarinoita ja yksityiskohtaista tietoa eläimistä. Tarantellaa olisi saanut silittää, mutta jätin väliin, koska hämähäkit ovat suorastaan puistattavia otuksia. Käärmeitä pääsi pitämään käsissään ja lapset pitelivätkin, mutta minä jätin taas väliin. :) Melkoinen pettymys oli, että krokotiilin altaassa ui pelkkiä kaloja. Krokotiili oli jossain muualla. :( Lapsista etenkin tuleva kolmasluokkalainen oli kuitenkin tästä paikasta tosi innoissaan ja ilmoitti tulevansa uudestaan. (Tummat kuvat, koska en halunnut häiritä eläimiä käyttämällä salamaa.)

Askartelijana ja käsityö-ihmisenä ilmoitin jo ennen matkaa, että ainoa paikka missä ehdottomasti haluan käydä on Maarja-Magdalena Gild. Siellä on käsityöläisten avoimia työpajoja ja siellä voi myös tehdä itse vaikka mitä tai sitten voi ostaa käsityökaupasta paikallisten käsityöläisten uniikkeja tuotteita. Olimme hiukan myöhään liikenteessä, koska paikka oli enää reilun tunnin auki ja osat työpajoista oli sulkeutuneet. Mutta ehdimme näkemään muutamia todella upeita juttuja. Lapset olivat tosi vaikuttuneita huovutetuista tauluista. Lapset ehtivät vielä osallistumaan Endla's Design Studiolla pieneen ohjattuun askarteluun. Pojat vääntelivät rautalangasta ja piipunrassista itselleen koira-avaimenrepät ja tytär teki (minun pienellä avustuksella) helmikaulakorun (Endlan FB sivuilla on 12 kuvaa meistä).Loppupäivän vietimme Pärnun uimarannalla. Päivä oli pilvinen, joten rannalla oli mukavasti tilaa. :)
Vielä yksi seikkailupäivä tiedossa eli lisää seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

  1. Pärnussa onkin mahtava hiekkaranta. Kivoja koruja lapsenne tekivät. Koiraavainperä on hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranta on lapsille tosi kiva, kun matalaa on todella pitkälle. Lapset on itsekin oikein tyytyväisiä tekeleisiinsä. :)

      Poista