torstai 1. joulukuuta 2016

Tarina-joulukalenteri 2016 (1. joulukuuta)

Viime vuonna tein lapsille tarina-joulukalenterin, johon maalasin itse taustan ja keksin sadun. Tänä vuonna hyödynnän tuon saman pohjan, mutta olen keksinyt siihen uuden tarinan. Eli lapset kiinnittävät taustaan sinitarralla joka aamu uuden hahmon tarinan mukaan.

Olin viime vuonna piirtänyt hahmojen paikat tussilla taustaan ja nyt totesin, että tämän vuotiset hahmot eivät sovi samoina päivinä samoihin paikkoihin. Maalasin siis valkoisella ja harmaalla vanhat numerot piiloon. Jotta säästyn maalaushommilta ensi vuonna, päätin tehdä tällä kertaa numerot pienille lapuille, jotka kiinnitin pohjaan sinitarralla. Viime vuonna keskellä taustaa oli kuusi, joka oli sinitarroilla kiinni ja koska en tarvinnut sitä tänä vuonna nyppäsin sen irti. Osat hahmoista on samoja kuin viime vuonna, osat piirsin uusia. Tykkään tästä kalenterista, koska se on aika helposti muokattavissa eikä tarvitse tehdä uutta alusta asti joka vuosi. 

Tällainen oli siis kalenteri alussa.


Jokaisena joulukuun aamuna aattoon asti ilmestyy tänne blogiin sen päivän pätkä tarinasta. Tarina alkaa...

1. joulukuuta

Pieni Kisu kulkee lumisessa metsässä. Sitä itkettää. Se on kadottanut lapasensa ja niitä etsiessään se on eksynyt. Pieniä tassuja paleltaa eikä Kisu tiedä minne menisi. Aikansa harhailtuaan sitä alkaa väsyttämään ja se käpertyy kerälle suuren puun juurelle. Pian pikku Kisu on syvässä unessa.


Tervetuloa seuraamaan pikku Kisun seikkailua ja joulunodotusta! :)

2 kommenttia:

  1. Wau tuohan on tosi hauska idea ja ei varmasti ole kellään samanlaista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silkku. :) Lapsetkin tykkäävät ja tämän tarinan saa ottaa käyttöön muutkin, jos haluaa.

      Poista