torstai 8. joulukuuta 2016

Ikkunat täyttyvät hammastahnasta ja pienistä sormenjäljistä

Pitihän sitä kokeilla. Ikkunat on kiva koristella joulun alla talvisilla kuvilla ja tänä vuonna meillä kokeiltiin maalausta. Maalaamiseen käytettiin hammastahnaa, jota moni muukin netin perusteella on tänä vuonna kokeillut. Lapset saivat koristella omien huoneidensa ikkunat ja minä keittiön ja olohuoneen ikkunoihin.

Tuli hyvään käyttöön sabluunat, jotka ostin viime vuonna käsityömessuilta ja jotka kuuluivat onnettomiin puhallustusseihin (joista oli juttua täällä). Lapset töpöttelivät ja sutivat pensselillä hammastahnaa sabluunoiden avulla ikkunaan. Vallankin illan pimennyttyä kuviot näyttävät kauniilta. Mutta ovat tosi hankalia valokuvata, niin että näyttäisivät samalta kuin luonnossa. Ikkunat täyttyivät myös pienistä sormenjäljistä, joita en ole vielä yrittänyt putsata pois kuvioiden seasta.


Olohuoneen ikkunaan innostuin kokeilemaan maalausta ilman sabluunoita ja ajattelin tehdä talvisen kuvan, jota jaksaa katsella vielä joulun jälkeenkin. Poika ehdotti, että olisin jatkanut kuvaa parvekkeen laseihin, jotta olisi tullut kunnolla kolmiulotteinen, mutta tyydyin yhteen pintaan. Mietin myös, että jos ikkunaan olisi maalannut ulkopuolelle muutamia puita lisää, niin se olisi jo lisännyt kolmiulotteisuutta, mutta olkoon nyt näin.


2 kommenttia:

  1. En ole kuullutkaan että hammastahnalla voi maalata. Ihanan kauniita teidän lasimaalaukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija. Facebookin puolella olen nähnyt monien kuvia hammastahna-maalauksista eli pinnalla tuntuu olevan juuri nyt tämä hammastahna. :D Piimä on kai perinteisempi ikkunamaalaus-materiaali.

      Poista