tiistai 27. lokakuuta 2015

Nappi-sydän

Tähän tauluun sain inspiraation Pastellipäivä -blogissa näkemästäni ihanasta sydäntaulusta. Olen aina halunnut kokeilla myös nappeja taulussa ja päätin yhdistää ne tuollaiseen kirjansivu -taustaan. Meillä on pajon ruskeaa, joten valitsin tauluunkin ruskeita sävyjä. Toisaalta tämän olisi voinut toteuttaa vaikka punaisen tai vihreän sävyssä, niin olisi saanut meille vähän lisää väriä. Testasin sydäntä pelkästään tummilla napeilla, mutta lopputulos oli mielestäni liian synkkä. (Tuli vähän huonoja kuvia, kun irtosalama hajosi ja nyt sävyt tuntuu tulevan kuviin ihan väärin.)


Rakastan kirjoja, enkä millään olisi raaskinut tuhota ainuttakaan kirjaa tätä askartelua varten. Päädyinkin ostamaan kirpputorilta 20 senttiä maksavan kirjan, jossa kannet olivat jo valmiiksi osittain irti. Hauskasti tämä kirja sattui olemaan yhtä vanha kuin minä ja sen on kirjoittanut muistelminaan henkilö, jolla on sama nimi kuin yhdellä lapsistani.


Taulun pohjana on valmiiksi pingoitettu ja valkoiseksi päällystetty canvastaulu. Sen päälle liimasin rypisteltyjä paloja kirjan sivuista. Keskelle jätin suunnilleen sydämen muotoisen aukon, johon liimasin napit. Sydämestä tuli pikkuisen muotopuoli, mutta ehkä se tuo tauluun vähän jännittävyyttä. Lisäsin työhön pahville liimatut pitsin pätkät (ja jouduin irrottamaan muutaman napin, koska en ollut aloittaessani suunnitellut mitä oikein tulen tekemään). Liimasin sydämen ympäri vielä pitsinauhan, jotta sydämen muoto erottuisi selkeämmin, mutta siinä olisi toiminut paremmin joku tumma sävy. Vaalea pitsi yksinään hukkuu tuohon vaaleaan taustaan. Tuputtelin taulun reunat ja kirjansivujen kohokohdat ruskealla akryylimaalilla. Ehkä tuli laitettua yhteen tauluun turhan montaa eri elementtiä ja vähän on taas hutiloiden tehty... viime silausta vailla. :) Mutta olen lopputulokseen kuitenkin sen verran tyytyväinen, että kehtaan pistää tämän seinälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti