tiistai 20. lokakuuta 2015

Rätti-prinsessa

Jollain askartelusivustolla oli juttua siivous/tiskirättien käytöstä askartelussa. Siis sellaisten vähän huopamaisten liinojen, jotka eivät tietenkään ole huopaa, mutta joita voi joissain askarteluissa käyttää askarteluhuovan tavoin.

Sattuipa marketissa silmään siivousliina-paketti, jossa oli juurikin tuollaisia liinoja, kolmea väriä (pinkki, sini-lila ja keltainen).10 kappaletta 38X38cm liinoja ja hintaa alle 2€. Otin siitä sit kokeiluun, vaikka ei mielessä ollutkaan mitään tiettyä askartelua.Prinsessoja rakastavalle tyttärelle jotakin puuhaa miettiessä tuli mieleen, että räteissähän on aikalailla prinsessan värit, joten eiköhän niistä sellainen syntyisi. Piirtelin jonkinlaiset mekon ääriviivat suoraan sini-lilaan rättiin, joka oli kaksin kerroin. Pinkinsä leikkasin pään, kädet ja jalat. Päähän liimasin liikkuvat mollosilmät ja piirsin punaisella kuulakärkikynällä suun ja nenän. Keltaisesta leikkasin hiuksiksi kaksi pitkää kappaletta, jotka suikaloin toisesta päästä. Kaikki puikkoliimalla kiinni toisiinsa ja sitten tytär pääsi koristelemaan kimalleliimoilla, ruseteilla ja timanttitarroilla.


Vallan hyvin toimii ainakin tasotyössä nämä rättiliinat askarteluhuovan korvikkeena. Ja tytär on hyvin ihastunut "Tähkäpäähänsä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti