perjantai 9. lokakuuta 2015

Halvat huvit

Eskarilaisella oli pari päivää sitten iltapäivästä tooooosi tylsää. Halusi askarrella, mutta kun mietittiin kaikenlaisia vaihtoehtoja mitä voitaisiin askarrella, niin mikään ei sitten kelvannukaan. Hama-helmistä olisi halunnut tehdä jotain, mutta meillä ei ole Hama-helmiä. Serkullansa oli niitä kokeillu ja ne oli niiiiiin kivoja. Pitää äidin vissiin heltyä ja hommata semmosia, vaikka vähän pelotaa, että niitä pieniä helmiä on sitten lattialla ja tuo meidän pienin syö ne.

Hama-helmien puuttuessa piti jotain kuitenkin keksiä. Loppujen lopuksi mielenkiintoisin idea (johon innostui esikoinenkin mukaan) oli laittaa astiaan leluhahmoja ja astia pakkaseen. Eipä tuossa kummoista askartelua tullut, eikä toteutustakaan päässyt ihailemaan kuin vasta seuraavana päivänä. Mutta kummasti pukkasi leikkiin uutta ideaa, kun pojat miettivät mitä otuksille on tapahtunut, kun jään sisään joutuivat ja jo suunnittelivat etukäteen, kuinka jääpalojen kanssa leikitään ja kuinka toiset leluoliot purjehtivat jääpalojen päällä.

Jääkuutioissa riitti ihmettelemistä ja ihastelemista vallankin, kun niihin ilmestyi halkeamia. Jännityksellä lapset seurasivat mikä otus vapautuu ensimmäisenä jäästä. Sitä odotellessa pojat testailivat mitkä kaikki pikkulelut pystyvät kellumaan vesiastiassa jään pinnalla. Hirmuisen hauskaa oli, kun yhdelle oliolle jäi jäätä suuhun vielä kiinni, vaikka se muuten jo irtosi jäästä. Aika halvat oli nämä huvit.
Pikkusisko ihastui leikkiin niin, että halusi omat lelunsa jäähän myös. Seuraavana päivänä oli sitten hänen vuoronsa huvitella jäällä. Lisää tehdään sitten, kun ulkona on niin paljon pakkasta, että jäädytys onnistuu siellä.


8 kommenttia:

 1. Hei!
  Kiva, kun piipahdit jättämässä kommentin blogiini. Tervetuloa uudelleen, poikkea myös korttiblogissani :)
  Ihania juttuja sinulla täällä. Maalauksesi ovat todella kauniita, kannattaa laittaa kehyksiin ja seinälle. Tuo jääjuttu on just sellainen, mistä lapset innostuvat. Innokkaana on meilläkin odotettu yöpakkasten kovenemista, että vesiastiat ja lätäköt jäätyy. Se onkin jännää, kun pääsee rikkomaan niitä. Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Hauskan näköinen!

  Hei, sinua onnisti Tipulan arvonnassa! :) Laittaisitko yhteystietosi minulle sähköpostilla tipulassa(at)gmail.com sekä sopivan pupupipon koon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!!!!!!!!! Laitoin tiedot tulemaan. Kiitos tuhannesti. :)

   Poista
 3. Kivan näköistä.. talvisin minä olen jäädyttänyt veteen kukkia:)

  VastaaPoista
 4. Kiva leikki-idea. Meillä lapset jäädyttivät hiekkamuoteilla värjättyä vettä timanteiksi ja jalokiviksi. Tulee ihania muistoja mieleen<3 Löysin blogisi blogitin kautta, jossa itsekin olen - tervetuloa piipahtamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kävit ja kommentoit! Ja onpa hyvä idea nuo hiekkamuotit. Tulempa vastavierailulle. :)

   Poista