tiistai 28. kesäkuuta 2016

Vintage tyttöjä Pocket letter -haasteeseen

Mikä ihmeen pocket letter? Taskuun menevä kirje? Taskun muotoinen kirje? Pocket letter on alun perin Janette Lanen keksimä ja kehittelemä uusi muoto askarrella ja lähettää kirjeitä. Alkuperäisessä ideassa muoviseen keräilykorttitaskuun, johon mahtuu 9 korttia, kerätään/askarrtellaan/kirjoitetaan erilaisia viestejä, kuvia, pieniä kivoja juttuja jne. Estin netistä Pocket letter -kaavioita ja tein yhdestä mallista oman version vapaasti suomentaen. Eli tässä esimerkki ideoista, joita pocket letteriin voisi laittaa.
Valmis korttitasku taitellaan, sujautetaan kirjekuoreen ja postitetaan Pocket letter -kaverille. Pocket letter on saavuttanut nopeasti paljon suosiota ja siitä näyttää syntyneen erilaisia muotoja. Netistä löytyy runsaasti kuvia upeista pocket letter taideteoksista.

Leila-mumma on järjestänyt tällä kertaa haasteen, jossa ideana oli tehdä "pocket letteri". Valittavana oli neljä eri aihetta.

Aiheet ovat: 
1. KESÄNAISET
2. VAUVAT
3. VINTAGE TYTÖT
4. LASTEN HAAVEAMMATIT

En ollut kuullut pocket letteristä ennen tätä Leila-mumman haastetta, joten jouduin tekemään taustaselvitystä ennen haasteeseen tarttumista. Tässä haasteessa keskitytään mielestäni enemmän kuviin kuin pocket letterin tervehdyksiin ja pikku "lahjoihin", joten täytin itsekin taskut vain kuvilla. Kuvien taakse voi toki sujauttaa myös kirjoitetun kirjeen, teepussin, tarroja tmv. 

Valitsin aiheekseni Vintage tytöt. Taustaksi valitsin violetin-ruskean paperin, jossa näkyy hennosti vanhanajan kaunokirjoitusta. Käytin samaa paperia jokaisessa taskussa luomassa yhtenäistä vaikutelmaa. Tällainen sivu syntyi.
Sama vähän lähempää, rivi kerrallaan.
Pocket letter on hauska koota ja siinä on hurjasti valinnan varaa. Näitä tulee varmaan tehtyä toistekin. 8 kommenttia:

 1. Kauniita vintage tyttöjä onkin ketterissäsi. Kiitos Minna osallistumisesta letteri haasteeseeni ja kivaa kun selvennit mikä tämä juttu oikein on 😆 Hyvää kesää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos kivasta haasteesta. Ajattelin, että kun oli uusi juttu minulle ja tietoa joka tapauksessa hain itseäni varten, niin jaanpa löytämäni tiedon muillekin, jos joku vaikka innostuisi näitä tekemään, kun saa enemmän tietoa. :) Ihanaa keskikesää sinullekin.

   Poista
 2. Onpa kauniita vintagetyttöjä :) En ole aiemmin kuullutkaan tällaisesta pocket letteristä, mutta nyt olen asian suhteen viisaampi :)

  VastaaPoista