perjantai 10. helmikuuta 2017

Ikkuna ikkunaan

Ikkunat ovat upeita sisustus- ja askarteluelementtejä. Moni on lisännyt kotinsa sisustukseen esimerkiksi hurmaavan vanhan ikkunan, jossa on monta ruutua ja hieman ajan syömät pokat. Ikkuna-teemaa olen nähnyt korteissä käytettävän todella mielenkiintoisesti, taianomaisesti ja taidokkaasti, kuten Arja on tehnyt korteissaan täällä ja täällä.

Halusin askarrella tyttären (4 v.) kanssa jonkinlaisen ikkunan, josta voi kurkkia "toiseen maailmaan". Mielessäni oli ajatus ikkunasta, jonka taakse voisi vaihtaa vaikka vuodenajan mukaan maisemaa.

Päätin, että käytämme ikkunalasina muovitaskua, jonka sisään voi rakentaa mieleisensä maiseman. Löytämäni muovitasku oli hieman mattapintainen, joten ikkunasta ei tullut aivan kirkas. Ainakaan näin talvi-ikkunan aikaan mattapintaisuus ei kuitenkaan haittaa, sillä ikkunahan voi olla vaikka kuurassa.

Tytär valitsi ikkunanpieliksi pinkin kartongin. Leikkasin saksilla kartonkiin neljä ikkunaruutua. Teippasimme yhdessä muovitaskun sivut ja pohjan kiinni kartonkiin. (Jouduin leikkaamaan muovitaskua pienemmäksi, koska käytimme A4-kokoista kartonkia ja muovitasku oli sitä isompi, mutta teippasimme reunan umpeen.)

Tilkkuvarastosta tytär sai valita mieleisensä verhot. Verhot "ompelin" kuumaliimalla. Verhojen kiinnitysnyöriksi tytär valitsi vallan röyhelöisen ja kimaltelevan nauhan. :)

Mietimme yhdessä mitä ikkunasta voisi näkyä. Luminen maisema. Olisikohan siellä jokin eläin? Poro? Tai lintu? Tai orava? Tai jääkarhu? Lopulta tytär halusi tehdä lumiukon ja linnun. Hän piirsi ne paperille, väritti ja leikkasi. Laitoin muovitaskuun lumeksi vanua. Lumiukko seisoskelee vanulumella ilman kiinnitystä, mutta linnun teippasin muovitaskun takaosaan.Tytär on oikein ihastunut uuteen ikkunaansa. :) Minustakin se on vallan soma.4 kommenttia:

  1. Tässähän oli kiva idea, voi tehdä monenlaista ja näköistä ikkunaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Tuosta tulikin kiva ja lapset voi todellakin koristella sitä aina vuodenaikojen ja teemojen mukaan. Hyvää ystävänpäivää Minna tv Liisa

    VastaaPoista