tiistai 7. helmikuuta 2017

Kukkapuska-askartelu 4-vuotiaan kanssa

Blogissa oli hetken hiljaista ja syy siihen on se, että meillä on oltu kipeänä. Vuorotellen ja vähän samaan aikaankin. Kohtalaisen uuvuttavaa hoitaa kipeitä lapsia viikon ajan ja sitten tuupertua tautiin itse. Ei tullut siis kirjoiteltua. Toivoin, että tauti olisi meillä tällä erää nujerrettu ja jaksoimme jo tytön kanssa askarrellakin, mutta nyt tytölle nousi vielä kuume uudestaan. :( Tässä kuitenkin tuo meitä ilahduttanut askartelu.

Teimme lähestyvä ystävänpäivä mielessä helpon pöydälle laitettavan kukkakoristeen, jonka voi antaa ystävälle tai pitää itseään ilahduttamassa.Liimasin kaksi vihreää paperia yhteen lyhyeltä sivulta. Meidän vihreä paperi oli sen verran paksua, että taittelu ei oikein onnistunut 4 v. tytöltä. (Tavallinen kopiopaperi taittuisi helpommin.)  Minä hoidin siis taittelun. Taittelin paperia haitariksi n. 3/4 matkalta.


 (Minulla näkyy valmiita taitteita kuvassa, koska olin kertaalleen jo taitellut viuhkan ennen kuin aloin kuvaamaan.)Taitoin haitarin viuhkaksi. Taittelemattoman osa paperista käänsin taakse kolmiomaiseksi tueksi. Jos kukkakoristeen antaa ystävälle, voi tähän takaosaan kirjoittaa vaikka runon tai muun hyvän ystävänpäivän toivotuksen.

Tytär piirsi pinkille paperille kukkasia, jotka hän myös väritti ja koristeli kimalleliimalla.


Kimalleliiman kuivuttua tytär leikkasi kukat paperista irti ja minä autoin terälehtien kohdalla leikkaamisessa.  Liimasin kukat viuhkaan, tyttären osoittamiin kohtiin. Liiman kuivuttua kukkapuska oli valmis! (Violetti ja punainen kimalleliima ei pääse oikeuksiinsa näisää kuvissa!)

4 kommenttia:

  1. Hieno kukkapuska! Tuollaisen voisinkin askarrella myös tyttöjen kanssa. :) Toivottavasti flunssa helpottaa pikaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera. :) Kukat voi jokainen tehdä tietysti haluamansa värisiksi ja muotoisiksi.. ja voihan samassa puskassa olla vaikka monenlaisia kukkia. Tästä saa siis muokattua hyvin omannäköisen askartelun. :)

      Poista