maanantai 9. tammikuuta 2017

Porkkanalettua kerrakseen

Meillä ei kauheasti valmisruokia syödä, mutta porkkanaletut ovat poikkeus. Meidän tytöt tykkäävät hurjan paljon porkkanaletuista. Minulla on pitkään ollut ajatuksissa, että pitäisi kokeilla tehdä porkkanaletut itse. Joulun alla kaupassa sattui silmään valmista porkkanasosetta ja ostin sitä ihan lettuja ajatellen. Kotiin päästyä tuli mieleen, että olisi ehkä pitänyt ostaa valmiiksi toinenkin pussi, jotta voisi tehdä useammin tai vaikka pakkaseen hätävaraksi.

Nyt vasta ehdin soseen käyttämään. Etsin netistä porkkanalettu-ohjeita. Niissä oli käytetty 500g porkkanasosetta ja minulla olikin kilon pussi. Ei se mitään. Kaikkea muutakin sitten tuplasti joukkoon... paitsi ettei taikina mahtunutkaan enää kulhoon. Soveltelin ohjeita vähän miten sattuu. Nestettä tuli siten vähemmän kuin ohjeeseen kuului ja aika paksuahan taikina oli. Sai siitä lettuja paistettua ja hyviä olivat. Tytöt taisivat kumpikin syödä kymmenkunta pikku-lettua sitä mukaa kun sain niitä valmiiksi ja itse napsin ohimennen ties kuinka monta.  


Rasvankäryisessä paistopuuhassa oli vierähtänyt jo ainakin tunti ja järkytyksekseni katsoin, että taikinaa oli vielä puolet jäljellä. Siihen loppui lettu-innostus. (Tuumasin, että onneksi en ostanut kuin yhden pussin!) Paistoin vielä muutamia lettuja ja loppuun taikinaan lisäsin sitten jauhoja ja kaurahiutaleita, kunnes siitä tuli "leipätaikinaa". Taputtelin taikinasta leipäsiä uunipellille ja paistoin ne uunissa. Tulihan sose käytettyä, mutta taidan seuraavalla kerralla kuitenkin ostaa valmiita porkkanalettuja. :D

6 kommenttia:

  1. Itse olen tehnyt useamminkin porkkanaraasteesta, mutta aina ei jaksais raastaa porkkanoita, tuohan olisi parempi idea. Jospa sitä sosetta voisi pakastaa pienemmissä erissä. Noista tuli varmasti paljon parempia kuin kaupan letut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo soseen pakastaminen olisi ollut hyvä idea. Ehkä sittenkin ostan vielä sosetta ja kokeilen pakastaa pienissä erissä. :)

      Poista
  2. Voi kun rupes tekemään mieli porkkana lettuja. Minä niitä paistoin tuon tuosta kun lapset olivat pieniä. Nyt ei viitti tehdä kun meitä on kotona vain kaksi. Ihan normi lettuja väsäilen.
    Tosta leivästä tuli varmasti hyvää, pääsit vähän vähemmällä paistamisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa nuo porkkanaletut olivat paljon maukkaampia kuin nuo leivät. Porkkana ei enää leivässä maistu ja jotenkin leipä olisi tarvinnut lisää makua. Mutta kyllä noita syö. :)

      Poista
  3. Eipä olekaan tullut porkkanalettuja syötyä vuosikymmeniin. Hyviähän ne on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeisen vuoden aikana meillä on ollut aika usein porkkanalettuja, mutta sitä ennen en muista olenko syönyt koko elämäni aikana kuin muutamat porkkanaletut. Pinaattiletut taitaa olla se yleisin "ruoka"-lettu, mutta itse tykkään enemmän porkkanaletuista.

      Poista