lauantai 14. tammikuuta 2017

Mörön serkku -kosteudenpoistaja

Moni taisi joulun alla askarrella itselle tai joululahjoiksi kosteudenpistajia autoihin. Lumiukko oli suosittu malli. Minä olen vähän jälkijunassa, kun vasta nyt sain aikaiseksi askarrella kosteudenpoistajan. 

Nappasin sukkalaatikosta sukat, jotka olivat juuri menossa kantapäästä puhki. Ne olivat vaaleansiniset, joten totesin, että teen vain jonkinlaisen käärmeen tai muun epämääräisen hahmon, en mitään hienoa lumiukkoa. Jos kosteudenpoistaja sijoitetaan turvallisuussyistä joka tapauksessa auton penkin alle, niin ajattelin ettei ulkonäöllä ole niin väliä, koska tämä tulee omaan käyttöön.

Halusin pötkölle kuitenkin silmät, joten ompelin kaksi nappia. Meinasin ensin parsia puhkikuluneen kantapään kohdan umpeen, mutta sitten päätinkin ommella siihen nenän. Tytär 4 v. valitsi nenän väriksi ja materiaaliksi tummansinistä huopaa. Leikkasin huovasta pienen neliön. Ei siitä tullutkaan suunnittelemaani ympyrän muotoista nenää, vaan nenän muoto muuttui huopaa käännellessä kolmioksi. Ommeltuani nenän kiinni, täytin sukan silikooni-kissanhiekalla. Solmin sukan suuaukon ja käänsin reunan pipoksi. 

Hahmoa on kiva puristella eri muotoihin. Puristeltuani pötköstä sen muotoisen, että siinä oli tasainen pohja, jonka avulla tyyppi pysyi lattialla pystyssä, huomasin hämmästyksekseni, että siitähän taisi tulla Muumilaakson Mörön serkku! Mörköhän siis jäädyttää kaiken mihin koskee ja tämä sekku toimii - ei nyt ihan päinvastoin, mutta melkein - eli imee kosteuden itseensä. Muumi-firma voisi tehdä tästä myyntituotteen! :D
2 kommenttia: