maanantai 15. elokuuta 2016

Yöpuvun uusiokäyttö

Pojan ihana haalarimallinen fleece-yöpuku jäi auttamatta pieneksi. Siitä oli leikattu jalkaterät jo aikaa sitten pois ja nyt oli puku revennyt pebasta. :)


Meillä on muutamia kulahtaneita koristetyynyjä, jotka mies on meinannut heittää pois. Näitä kahta pois joutavaa asiaa miettiessäni keksin taas keinon, jolla tavaraa ei vielä tarvikaan heittää pois. :) (Meillä on kyllä liikaa rojua, että jotain on välillä pakko pistää poiskin.)

Leikkasin yöpuvusta mahdollisimman ison, suunnilleen suorakaiteen muotoisen palan. Jätin sivusaumat paikoilleen, koska puku oli juuri olikean levyinen. Kangas oli nyt "putkilo". (Pebassa olevan repeämän vuoksi keskikohta jäi reunoja lyhyemmäksi, mutta minä en ole niin turhan tarkka tekemisissäni, niin tämä kelpasi minulle.)


Vetoketju aiheutti hieman päänvaivaa ja mietin, että leikkaanko sen pois ja ompelenko reunat kiinni. Päädyin kuitenkin jättämään vetoketjun paikoilleen. "Ompelin" molemmissa vetoketjun päissä lankaa vetoketjun ympäri niin, ettei vetoketju pääse "purkautumaan". Leikkasin molemmat avoimet reunat hapsuiksi. (Työ taas innosti tekijäänsä niin, että vaihekuvat jäi ottamatta.)

Solmin hapsut umpisolmuilla niin, että aina yksi hapsu alapuolelta solmittiin vastaavalla kohdalla olevaan yläpuolisen kankaan hapsun kanssa. (Myös vetoketjun kohdan solmin samalla lailla.) Kun toinen laita oli solmittu, pujotin kulahtaneen tyynyn syntyneen pussin sisään ja solmin toisen reunan hapsut. Tyynyn saa halutessaan vetoketjun kautta pois.

Poika rakastui yöpuku-tyynyynsä ja meni sen kanssa illalla nukkumaan. :)


4 kommenttia:

 1. Kiva idea! Tykkään kierrätyksestä ja siitä ettei vaatteet vain päädy roskikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vaatteiden roskiin laitto tuntuu tosi pahalta, vanhoille rikkinäisille vaatteille pitäisi keksiä lisää hyviä kierrätyskeinoja. :)

   Poista
 2. Hauska tyynyt tuli ja mieluinen. se tekee joka osaa :)

  VastaaPoista