torstai 10. maaliskuuta 2016

Ideoita Star Wars synttäreille

Star Wars on monien kestosuosikki ja uusimman leffan myötä varmasti tällä hetkellä vielä enemmän pinnalla. Meillä oli jo pari vuotta sitten Star Wars -synttärit ja ajattelin esitellä ne nyt, koska en ole niitä aikaisemmin esitellyt. Jospa niistä olisi vinkkiä jollekin vastaavia synttäreitä suunnittelevalle. (Asuimme tuohon aikaan vielä ulkomailla ja sen vuoksi tekstit mm. kutsukorteissa on englanniksi.) 

En ole nähnyt uusinta Star Warsia, enkä tiedä seikkaileeko siellä näitä samoja hahmoja, mutta ne joille vanhemmat Star Warsit ovat tuttuja tunnistanevat täältä monta tyyppiä.Talo oli koristeltu yksinkertaisesti, mutta teemaan sopivasti. Tein lasten kanssa seinälle värillisistä papereista planeettoja ja tulostin netistä Star Wars -alusten kuvia, joita pojat värittivät. Lisäsi seinillä oli isoja itse piirtämiäni ja  paperista leikkaamiani Star Wars hahmoja.Leikkinä synttäreillä oli mm. aarteenmetsästys tai tällä kertaa kadoksissa olivat miekat. Oli tarkoitus lähteä taisteluun, mutta laatikko, jossa miekkojen piti olla olikin tyhjä lukuunottamatta lappua, jossa luki: "Ha ha haa... lasermiekkanne on MINULLA! Ha ha haa! Terveisin Count Dooku" Siitä lapset tiesivät juosta tietyn hahmon luokse etsimään seuraavaa vihjettä.


Count Dookulta löytyi viesti: "Olen voimakkaampi kuin kukaan Jedi! Tosin yksi onnistui voittamaan minut. En mahtanut mitään Master Yodalle." Tämän luettuaan lapset kirmasivat pienen vihreän hahmon luo.


Master Yodan viesti kuului: "Tulossa ovat miekat teidän. Lähettini löytäkää, ne hänellä on. On lähettini Jar Jar Binks." (Laitoin aina seuraavan hahmon nimen tarkoituksella viestiin viimeiseksi, että lapset malttoivat lukea ja kuunnella viestin loppuun saakka.)


Jar Jar Binksillä oli lapsille huonoja uutisia: "Miinä kömpelys kadotaa teedä miekat! Miinä kovin pahoillaan. Varmasti teille löytää ne Ewok?!" Ei siis auttanut muu kuin etsiä pieni karhumainen otus.


Pieni ongelma oli, että Ewok ei puhu oikein ymmärrettävää kieltä tai siis puhuu omaa kieltänsä: "Coro Arrandee? DANVAY! Ni gata jeerota C3PO? Yeha!" Lapset onnistuivat kuitenkin ratkaisemaan tämän arvoituksen helposti ja rynnistivät keltaisen robotin luokse.


C3PO voivotteli viestissään: "Oh my, oh my! Oli miekat minulla, mutta ne vietiin. Tekijä oli hänen korkea ylhäisyytensä Jabba the Hutt!" Etsintä jatkuu. (Pikkusisko oli sopivan kokoinen esiintymään R2D2:na.)


Viimein löytyi laatikko Jabba the Huttin takaa ja siellä oli jokaiselle oma "valomiekka". Uimapötköstä leikattu puolet ja ilmastointiteipistä tehty kädensija, johon mustalla tussilla on piirretty erilaisia kuviointeja. Näillä miekoilla taistellessa ei satu. Pihalla oli luonnonvalkoisia ilmapalloja, joihin oli muutamalla viivalla hahmoteltu "Battle droid"in pää ja lasten piti mätkiä miekoillaan ilmapallot rikki. (Ja lopuksi kerätä roskat pihalta.)

Pihalla oli myös Death star -pinata. Kaupasta ostettu jalkapallo-kuvioinen pinata, jonka maalasin hopeaksi ja lisäsin tussilla mustia viivoja. Maalaus tosin aiheutti sen, että pinatasta tuli todella kestävä ja lapset saivat mätkiä sitä ihan tosissaan ennen kuin pääsivät käsiksi karamelleihin.Tarjoiluja varten minulla oli suuret suunnitelmat (niin kuin aina), mutta toteutus ei ollut yhtä hieno kuin olin mielessäni kuvitellut (niin kuin yleensä). :)

Menu oli seuraavanlainen:
Stormtroopops - vaahtokarkkitikkarit
Light sabers - lakupötköt (punaista mansikkalakua)
Salt sabers - suolatikut
Obi-Wan Kebab-ies - kanavartaat
Bow-Ba Fett - pastasalaatti ("rusetti"-pastalla, bow = rusetti)
Ewoks - nallekarkit
Universe - sininen hyytelö tähti-strösseleillä ja mansikansiivu-galakseilla
Yoda Soda - kuohuva vihreä juoma (vihreää lime sorbettia ja sitruuna limsaa)
Space Chips - sipsit
Cheese stars - eri juustoista leikattuja tähtiä
Darth Vader - itse tehtyjä, kyseisen hahmon pään muotoisia, mustalla sokerikuorrutteella päällystettyjä keksejä
General Grievouksen alus - kakku
Cup Cakes Star Wars hahmoilla


Kuvia ei tullut kaikista tarjottavista otettua, mutta tässä joitain.

Kakusta tuli aika naurettava, kun näkee kuinka hienoja kakkuja noilla massoilla saa aikaiseksi, mutta poika oli tyytyväinen tuohon lempihahmoonsa, joka on siis General Grievous. Kakku esittää tuon kenraalin alusta.


Synttäreistä tuli tehtyä albumiin monta sivua muistoksi. Tässä vain muutama.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti