sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Idean jatkojalostusta

Edellisestä postauksestani innostuneena kehittelin vielä samaa ideaa pidemmälle ja monipuolisemmaksi. Idea on siis paperinen "lampunvarjostin" led-valonauhaan, mutta nyt varjostimen tekoon pääsee lapsi osallistumaan itse. Eli kopiopaperista leikataan puoliympyröitä, joihon lapsi saa piirrellä ja väritellä mielensä mukaan.Värilliset paperit toimivat tässä myös tosi hyvin. Tosin mitä tummempi paperi sen huonommin valo paistaa läpi, mutta tunnelmavaloa tulee silti "kukan" sisältä.


Värikyninä voi käyttää melkein mitä tahansa paperille tarkoitettuja värejä. Meillä tytär (3 v.) väritteli lampunvarjostimensa puukynillä. Väritetyt puoliympyrät taitellaan, reuna pyöristetään ja "kukka" teipataan kiinni. (Tarkemmat ohjeet kuvien kanssa edellisessä postauksessa eli täällä.)
Tällä tyylillä voi tehdä helposti koristevaloja lastenkutsuille ja vaikka mihin koristeluun. Keltaiselle paperille piirrustelut pääsiäiseksi tai koko kevääksi, oranssia-violettia-mustaa halloweenin aikaan, joulun värit jouluksi. Lampunvarjostimet on helppo vaihtaa niin usein kuin haluaa.

Vinkki! Lapsen luvalla varjostimiksi voi leikellä ja taitella myös lapsen aikaisempia piirustuksia joille ei keksi enää muuta sijoituspaikkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti