keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vaahteranlehti-ruusuja

Pakko oli päästä kokeilemaan vaahteranlehti-ruusuja VillaTutan blogin kuvien innoittamana. Tyttöjen kanssa tehtiin luontoon kävelyretki ja etsittiin kauniita syksyisiä vaahteranlehtiä. Meinas epätoivo iskeä, kun lehdet oli joko vielä vihreitä tai sitten kauniit lehdet oli korkealla puussa ja maassa vain ruskeaksi kuivettuneita. Onneksi yhden kävelytien ja autotien väliin oli jätetty/istutettu vaahteroita kasvamaan ja niiden juurella oli edes jonkun verran kellertäviä ja oransseja lehtiä. Sielläkin upeimmat, hehkuvan punaiset ja kirkkaat oranssit lehdet olisi olleet puun latvassa. Jätin sitten kuitenkin puussa kiipeilyn väliin ja tyydyin niihin mitä maasta löytyi.


VillaTutan blogista löytyy ohje ruusujen tekoon. Mulla ruusujen rullaus sujui vähän miten sattuu. Jokaisesta tuli vähän omannäköisensä, mutta onhan noita ruusujakin monennäköisiä ja muotoisia. Mitä enemmän ruusuja rullailisi, niin taitavammaksi taatusti kehittyisi.

Löytämäni vaahteranlehdet olivat pääsääntöisesti aika pieniä. Huomasin, että isommista lehdistä saisi helpommin rullattua ruusuja. Pieniä kannatti käyttää ruusun sisimmäisiksi lehdiksi. Tosin minulta isot lehdet loppuivat heti kättelyssä ja jouduin väkertämään koko ruusun pienillä lehdillä, jolloin ruusuista tuli väkisin aika pieniä. Eli keltainen ruusu on isoista lehdistä ja punainen pienistä, molemmissa on käytetty neljä lehteä.Nyt pitäisi vielä suunnitella ja toteuttaa jonkinlainen asetelma ruusuista. Taidetaan tehdä uusi retki metsään etsimään lisää luonnonmateriaaleja. :)


4 kommenttia: