tiistai 23. helmikuuta 2016

Tulevaisuuden sisustuseläin?


Tällä hetkellä suosituimpia "sisustus-eläimiä" taitavat olla pöllö ja kauris. Kettua näkyi ainakin tekstiileissä joku aika sitten ja näkyy vieläkin. Kissa taitaa olla kestosuosikki, ainakin kissaihmisten sisustuksessa. Joskus elefantteja käytettiin sisustuksessa, nyt niitä näkyy vähemmän. Pandaa ja karhuja yleensäkin on käytetty tekstiileissä ja muutenkin sisustuksessa. Joutsen ja muut linnut ovat jonkin verran olleet esillä. Tiikeri, kirahvi, lehmä, hevonen, kani... monia eläimiä käytetään tai on käytetty sisustuksessa, mutta mikä tekee eläimestä sisustukseen hitin? Mikä tekee pöllöstä, kauriista (sarvilla tai ilman, tai pelkillä sarvilla) ja ketusta halutun eläimen sisustukseen, tekstiileihin, käsitöihin, ihan mihin vaan? Muoti. Mikä tekee eläimestä muodikkaan? Jonkun suunnittelijan päähänpisto?

Onko salaisuus pöllön suurissa silmissä? Eli otetaan suuret silmät ja liitetään ne johonkin muuhun. Toimisko?Ehkä ei kuitenkaan. Lepakosta tulee negatiivisia mielleyhtymiä enemmän kuin pöllöstä. Eli jotain elegantimpaa. Mites olisi..No, riikinkukkoahan on käytetty joskus aika paljonkin koristeissa ja asusteissa, että oliskos sen aika tulla takaisin? 

Ketulle sopiva "korvike" voisi hyvin olla pesukarhu. Se sopisi musta-harmaa-valkoisena valkoisiin sisustuksiin väreiltäänkin kettua paremmin.Kauriille onkin vaikeampi keksiä kilpailijaa. Harva varmaan ainakaan virtahepoa seinälleen laittaisi!Suosituksi eläimeksi sisustukseen ja vaatetukseen päätyäkseen eläimen täytyy olla siis vähintäänkin elegantti ja positiivisia mielleyhtymiä herättävä eläin. Vaikka viisas ja söpö tai notkea ja siro. Sopisikohan mun lempieläin noihin kriteereihin mitenkään?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti