tiistai 21. helmikuuta 2017

Lasten yhteinen "Lintujen talo" -projekti

On ollut ihana seurata kaksi päivää, kuinka meidän 9 v. ja 7 v. pojat sekä 4 v. tyttö ovat askarrelleet ja leikkineet yhdessä hauskan projektin parissa. 


Tytön kanssa tulee askarreltua paljon, mutta pojat askartelevat nykyään omat juttunsa koulussa, eivätkä enää kotona kaipaa kovin usein askartelua. (Meidän pojat tykkäävät askartelusta ja kun olivat pienempiä, niin askartelin paljon heidänkin kanssaan.)

7-vuotiaamme oli koulussa tehnyt lankatupsu-pöllön ja halusi tehdä kotona toisen tupsu-eläimen. Siitä innostui ensin pikkusisko ja sitten myös isoveli. Kaikki päättivät tehdä erilaisia lintuja. Lapset valitsivat haluamansa värisiä lankoja. Syntyi pöllö, viherlintu, papukaija ja pingviini sekä linnuille lemmikeiksi kissa ja koira.

Pingviini

Viherlintu ja sen lemmikki-koira

Pinkki-pöllö

Ekaluokkalainen halusi eläimille myös talon ja olin ilahtunut, kun hän sanoi, että taloon tulee huoneet kaikkien linnuille. (Usein pikkusisko halutaan jättää ulos leikeistä.) Olin sopivasti säästellyt isoa pahvilaatikkoa ja nyt sille löytyi hyvä käyttökohde. 

Lapset näyttivät seinien paikat ja minä liimasin. 7-vuotias piirsi ikkunat ja oven ja minä leikkasin mattoveitsellä aukot. Lapset leikkelivät huovasta mattoja, peittoja, patjoja ja ties mitä. Pahvista leikeltiin, taiteltiin ja liimailtiin pöytä, sänkyjä, hyllyjä, wc-pönttö jne. Jokainen teki huoneestaan sellaisen kuin halusi, olohuone-keittiöön saivat kaikki tehdä tavaroita.


Olohuone-keittiö

Viherlinnun ja koiran huone, jossa koiralla oma koppi

Wc ja suihku

Huoneessa mm. hattuteline

Pingviini kokkaa

Kissa lukee kirjaa

Papukaija petaa sänkyä

Lapset tekivät hamahelmistä linnuille erilaisia esineitä, kuten kännykät, ja ruokaa.

Pingviini pelaa kännykällä

Tämän projektin parissa on nyt vietetty kaksi päivää ja luulen, että taloon lisäillään vielä vaikka mitä. Askartelun lisäksi lapsilla on vierähtänyt monta tuntia myös lintujen kanssa leikkiessä ja ihanasti ovatkin leikkineet yhdessä ilma riitoja, ovatpa ottaneet leikkiin mukaan jopa 1,5-vuotiaan pikkusiskon, joka ei muuten projektiin juuri osannut osallistua. 

Tällaisista hetkistä syntyy onnellisia muistoja. :)

8 kommenttia: