perjantai 28. lokakuuta 2016

Luulin olevani näppärämpi kuin olinkaan

Poikien koululla on joulumyyjäiset/-kirppis ja ajattelin kätevänä askartelija-näpertelijä-äitinä tehdä joulukuusenkoristeita myyntiin. Näin kivan paperista tehdyn kävyn muotoisen koristeen netissä ja päätin tehdä samalla tyylillä, mutta eri muotoisia koristeita. Ohjetta ei ollut, joten tein niin kuin hyvältä tuntui. :)

Valitsin symmetrisiä piparimuotteja (tähti, sydän, enkeli, joulukello) ja piirtelin niiden avulla jouluiselle skräppäyspaperille ääriviivat. Lisäksi piirsin ääriviivat yksiväriselle kartongille. Aloitin joulukellosta. En ollut varma montako osaa tarvittaisiin, että koriste näyttäisi kivalta, joten tein summassa neljä värillistä ja neljä yksiväristä palaa. Palat taitoin kahtia (värillisessä oikeat puolet vastakkain) ja liimasin vuorotellen kiinni toisiinsa yksivärisen ja värillisen paperin. Ennen kuin liimasin viimeiset palat toisiinsa, liimasin keskikohtaan kiinnitysnarun. Vaan olipa hidasta puuhaa. Tyylilleni uskollisena, en ollut piirtelyssä ja leikkaamisessa aivan viimeisen päälle tarkka, joten palat eivät olleet tismalleen samankokoisia ja jouduin muutamaa reunaa vielä hienosäätämään leikkaamalla.
Kokeilin vielä sydämen muotoisen koristeen, kun ajattelin, että jos se olisi helpompi ja siten nopeampi muoto. Ei muodolla ollut merkitystä nopeuteen, mutta sydän näyttää muuten vaan paremmalta. Ehkä jos näitä tekisi tarpeeksi, niin rutiini nopeuttaisi vähän hommaa. Totesin kuitenkin, että aivan liian työläs ruveta tämmöisiä tehtailemaan. Ja maksaisiko kukaan paperi-koristeesta euroa enempää?! Tulipahan kokeiltua. :)7 kommenttia:

 1. Sydän on todellakin nätti. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kummatkin ihan onnistueita tuo sydän on kyllä huippu:) Josko lisäis hieman kimalletta vaikka reunoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silkku. Täytyykin kokeilla kimalletta, sillä saisi reunat ehkä huoliteltua! Kiitti vinkistä. :)

   Poista
 3. Molemmat ovat nättejä, toi sydän vaan on värikkäämpi, jouluinen.

  VastaaPoista