lauantai 22. lokakuuta 2016

Huopa-askartelua lasten kanssa

Oli vähän tylsää. Yksi lapsista oli kipeänä ja siksi nukkumassa keskellä päivää. Muille lapsille piti keksiä tekemistä. Onneksi ei tarvinnut kuin kysyä, että askarrellaanko, kun sekä esikoinen (9 v. poika) ja tytär (4 v.) hihkuivat riemusta. Pojalla oli heti jo ideakin mitä hän haluaisi tehdä, hän halusi ommella huovasta jotain. Eli askarteluhuovat esiin. Tytär innostui kauniinvärisistä huovista myös. (Nuorimmainen ei osallistunut tähän askarteluun muuta kuin levittelemällä huopasilppua pitkin lattiaa, mutta se tuntui olevan oikein hauskaa.)

Poika halusi tehdä pussukan, joka kiinnitetään magneetilla esim. jääkaapin oveen. Suunnittelu ja toteutus on täysin pojan käsialaa ja tällainen siitä tuli. Tämä on kuulemma "prototyyppi".


Pussukkaan voi piilottaa viestejä. :) Poika innostui pussukastansa niin, että saattaapi olla, että joulupukki tuo sukulaisille vastaavanlaisia jääkaappimagneetteja. :)


Tyttären kanssa en ruvennut ompelemaan vaan menimme piirrä, leikkaa, liimaa linjalla. Tytär piirsi ja minä autoin leikkaamisessa, jonka jälkeen tytär sai liimata. Näihin saattaa vielä tulla kimalleliimaa koristeeksi. Näistä puuttuu magneetit, kun ei ollut kotona sellaisia, mutta nämäkin on tulossa jääkaapin oveen koristeeksi. Pupu ja lintu. Aikas hellyttäviä. :) Tytär haluaa myös tehdä näitä lisää, joten keksittiin kiva ja helppo askartelu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti