torstai 1. syyskuuta 2016

Tylsyyden karkoittaja


"Äiti, mitä mä tekisin?" "Äiti, mulla ei oo mitään tekemistä!" Näihin iänikuisiin kyselyihin ja valituksiin ei tullut loppua. Ja vaikka yritin ehdotella jotain tekemistä, niin ei se tuntunut koskaan kelpaavan. Meillä lapset menee ilmeisesti sellaiseen "tylsyys-moodiin", että sieltä ei hevillä pääse pois.

Keskustelin asiasta mieheni kanssa ja samalla muistin, että jossain olin nähnyt idean laatikosta, jonne laitetaan tylsiä hetkiä varten leikki-ideoita. (Iso kiitos ideasta sinulle, kuka olitkaan, joka jossain ideasta kerroit. :) ) Mies totesi, että tosi hyvä idea ja saman tien lapset kutsuttiin paikalle. Kaikki saivat ehdottaa touhu-ideoita ja minä kirjotin ne lapuille. "Taikatemppuja", "askartelua", "muovailuvaha", "temppurata", "teltta/maja", "pehmoleluleikki", "lautapeli", "tehdään ruokaa", "suihkuun" jne. Lisää lappuja tehdään aina, jos tulee uusia ideoita.


Laput laitettiin tyhjään (pestyyn) turkkilais-jogurttipurkkiin. Sieltä tylsyyden iskiessä otetaan yksi lappu ja sovimme lasten kanssa, että lappua pitää totella. Innoissaan lapset halusivat heti testata ja ensimmäiseksi tuli "Barbie/Minecraft-lelu leikit". Naureskellen kolme isointa lasta (kohta 9v. ja 7v. pojat sekä 4v. tyttö) ryntäsivät leikkimään yhdessä Mine-hahmoilla ja leikissä vierähtikin hyvän aikaa.

Päätin, että ensimmäisen kerran, kun purkista nousisi "askartelu", niin koristelisimme "tylsyyden karkoittajan". Askartelun koittaessa lapset valitsivat purkkiin väreiksi punaista ja sinistä sekä koristeiksi Minions-tarroja. Jokainen sai purkista oman sektorin, johon piirrellä ja laittaa tarroja. Kanteen tuli iso keltainen kuu ja avaruusaluksia.Purkki on ollut nyt käytössä noin viikon verran, päivittäin sieltä on nostettu lappuja ja aina on löytynyt tekemistä. :) Saattaa olla, että jossain vaiheessa tarkennan tehtäviä, että esim. "lautapelit" sijasta lukeekin vaikka "Afrikan tähti". Ja lisää uusia tehtäviä ja leikkejä tulemme keksimään, jottei purkki ala kyllästyttämään vaan pysyy yllättävänä. :)

Kuinka teillä poistetaan tylsyys?

4 kommenttia:

 1. Onpas hieno ja kiva idea!
  Mukavaa alkanutta syyskuuta!

  VastaaPoista
 2. Tuohan oli kiva keksintö. Pitäiskö tollanen tehdä ittelle, mutta vaan eriaiheilla....mikä työ seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava ajatus! Minulla ainakin tuppaa oleen monta juttua kesken, eikä sitten osaa päättää mihin ryhtyisi. Voisin tehdä myös pelkästään siivous-aiheisen purkin itselle. :D

   Poista