maanantai 8. helmikuuta 2016

Avaimet sydämeen

Tässä on ollut yritys saada hetken huumassa hommatuista askartelutarvikkeista jotain esille laitettavaa tuotosta. Nämä vanhoilta näyttävät avaimet on mielestäni todella hurmaavia. Halusin ne jotenkin tauluun.


Ensin suunnittelin niitä avaimen muotoon, mutta se ajatus ei kantanut alkusuunnitelmaa pidemmälle. Sydän on aika tavanomainen muoto, mutta siihen päädyin kuitenkin. Värimaailmaksi en ajatellut alunperin aivan näin synkkää, mutta työn edistyessä musta-kulta -yhdistelmä oli omaan silmään paras.


Taulun pohjan maalasin mustalla ja kullalla akryylivärillä (ja vähän valkoisellakin). Vanhan kirjan sivusta revin ja rypistelin suikaleita, jotka liimasin kuumaliimalla sydämen muotoon. Leikkasin mustasta kartongista sydämen, johon lisäsin kultaista maalia. (Lopulta niin paljon, että mustaa ei juurikaan näe.) Kartonkisydämeen somittelin avaimia eri muotoihin. Lopulta päädyin kuitenkin laittamaan avaimet riveihin, osat ylösalaisin. Kiinnitin avaimet kuumaliimalla.

Lisäsin lopuksi mustaa korostamaan sydämen reunoja. Taustaan maalasin vielä pieniä lukkoja (jotka näyttää käsilaukuilta!). Taulun nimi voisi olla vaikka "Avaimet sydämeeni" tai "Arvaa millä avaimella sydämeni aukeaa?" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti