torstai 26. toukokuuta 2016

3 -vuotiaan ihmeellinen elämä

Meidän 3 v. on kohtalaisen nirso syömään. Välillä homma menee melkein huvittavaksi. Tytär ei suostu syömään banaania, tuore mango aiheutti yökkäysrefleksin eikä hän myöskään juo maitoa (paitsi kaakaossa). Kuitenkin, kun nämä kolme ainesta surauttaa sauvasekoittimella smoothieksi (enkä lisää yhtään sokeria), niin lopputulos on suurta herkkua. Aavistuksen mystistä. :)


Paras leikki 3 -vuotiaan kanssa... Vauva oli valvottanut äitiä yön, mutta onneksi 3 v. rakastaa kampaamo-leikkiä. Vauvan nukkuessa aamupäiväunia, äiti sai lököttää sohvatuolilla ja tytär kampasi äidin tukkaa. Tukkaan päätyi leikisti myös mitä mielikuvituksellisempia aineita erilaisista My Little Pony  ja Little Pet Shop -hahmoista. Lopuksi hiukset saivat kiillotusta ja varsin kunnioitettavan määrän klipsuja, kukkia ja rusetteja. Kyllä äidin kelpasi.


Välillä ei tiedä itkisiskö vai nauraisiko, kun kuuntelee tuon 3 -vuotiaan ja eskarilaisen eipäs-kylläpäs -taisteluita. Tuntuu, että väittely pitää saada aikaiseksi aiheesta kuin aiheesta. Eilen yhtenä väittelyn aiheena oli esimerkiksi se, että kenenkä kanssa 3 v. menee naimisiin ja kuka siitä päättää!!! Monta minuuttia käytiin kiivasta väittelyä tästä tosi ajankohtaisesta aiheesta. :) Väittelyä syntyy usein myös siitä, että kuka lähtee ensimmäisenä kerhoon/eskariin (lähtevät yhtä aikaa). Väittelyn saa helposti aikaiseksi aiheesta onko joku lelu/lehti/kirja/esine/asia/ihminen kiva/tylsä/kaunis/hassu/ihan tyhmä, ja sitä vänkäystä sitten jatketaan ja jatketaan ja jatketaan ilman sen kummallisempia perusteluita. Huoh. No, onneksi nuo kaksi osaavat myös leikkiä yhdessä pitkiä aikoja tappelematta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti