maanantai 11. huhtikuuta 2016

Täytyyhän tytön kruunu saada

Varmaan suurin osa pienistä tytöistä (ja ehkä pojistakin) tykkää kruunuista. Meidän 3v. oli aivan täpinöissään tehdessään tätä kruunua.

Kruunuun tarvittiin kertakäyttölautanen. Meillä oli vain syviä, halkaisijaltaan 20cm olevia kertislautasia ja kokeilimme niitä. Tytär halusi kruunustaan violetin ja sellaiseksi hän lautasensa maalasi. Itse tein perinteisemmän (tylsän?) keltaisen.Maalin kuivuttua lautanen taivutettiin varovasti kahtia ja leikattiin kruunun sakarat lautasen keskikohdasta säteittäin reunoja kohti. Jouduin leikkaamaan hyvin lähelle reunaa, jotta kruunu mahtui tytön päähän. Pikkuisen isommasta lautasesta saisi siis tukevamman kruunun.


Lautanen avattiin ja sakarat nostettiin pystyyn. Syvän lautasen muodon vuoksi sakarat kaartuivat hauskasti. Matalaa lautasta käytettäessä sakarat näyttävät todennäköisesti suoremmilta.
Sitten seurasi hauskin vaihe eli kruunun koristelu ja siinähän on rajana vain mielikuvitus ja saatavilla olevat materiaalit.

Vinkki! Tällainen kruunu-askartelu voisi olla esimerkiksi prinsessa-synttäreiden ohjelmanumero. Tai kruunuja voisi maalata ja leikata etukäteen valmiiksi ja pikku prinsessat saisivat koristella oman kruununsa juhlissa.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä eivät ole kaikista kestävimpiä kruunuja, mutta ainakin on helppo tehdä uusi tilalle, jos menee rikki.

   Poista
  2. Sisäpuolelle voi kietaista kontaktimuovisuikaleen, joka sitoo kruunua.

   Poista
 2. Oi miten ihania kruunuja, hieno idea!

  VastaaPoista