perjantai 8. tammikuuta 2016

Huono ostos kädentaitomessuilta


Kyllä mä nyt mieleni pahoitin. Marraskuussa Tampereen käsityömessuilta haksahdin ostamaan lapsille jouluksi tuommoiset puhallustussit ja sapluunoja. Jotenkin olin ajatellut, että käsityömessuilla on hyvä taso ja tavara on tasokasta eikä mitään markkinoiden "helppoheikkien" hömppää. Ja sitten menin ja sorruin ensimmäisenä messuostoksenani juurikin sellaiseen "helppoheikkien" hömppään.

Esittelijä sai tussilla hienoa jälkeä ja vielä varmistin, että eihän puhaltelu ole raskasta, että onnistuu lapsilta. Helppoa piti olla. No, ei se mennyt kuitenkaan niin kuin strömssöössä olisi mennyt. Ohjeita ei ollut mukana laisinkaan. Aikamme kyniä käänneltyämme mieheni keksi, kuinka tussit toimii. Tai piti toimia. Valitettavasti osat tusseista on vähän kuivahtaneita, niillä saa piirtämällä jonkinlaisen jäljen aikaan, mutta selvästi jälki näyttää kuivahtaneelta. Eikä puhaltamalla sellaisella tussilla saa aikaiseksi mitään.

Pieni pettymys olivat myös sapluunat. Olin jotenkin ajatellut, että ne olisivat muovisia, mutta sapluunat ovat pahvia. Eli eivät tule olemaan kovin pitkäikäisiä.


Lapset onnistuivat joistakin tusseista saamaan puhaltamalla väriä aikaiseksi, mutta olivat pettyneitä kuviin, koska väri levisi sapluunan alle. Sapluuna oli teipattu reunoista paperiin, mutta keskeltä sapluuna nousi sen verran ilmaan, että väriä pääsi alle.


8-vuotiaan puhalluskuva.


Eskarilainen kyllästyi puhaltelemaan ja väritteli tusseilla lopun kuvan perinteisesti. Kuvassa siis kotka (tai joku muu iso lintu), jonka nokka on levinnyt ja linnun kynsissä levinnyt kala.

Kokeilin tehdä tusseilla vapaata maalausta ilman sapluunaa, mutta ei siitäkään mitään tullut. Vaikka tussiin yritti puhaltaa tasaisesti välillä tuli väriä ja välillä ei. Näillä saa aikaiseksi vain ilotulitus-kuvia. :)Ehkä opin tästä jotain.
2 kommenttia:

  1. Muistan omasta lapsuudesta nuo puhallustussit, joten niitä on ollut yllättävän pitkään markkinoilla. En muista olleeni niistä kovin innostunut. Mieleen on jäänyt lähinnä levinneet kuvat. Nuista kuivuneista tusseista voisi ilmoittaa myyjälle. Harmittaa aina saada viallinen tuote :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä ollut kovin uusi tuote tässä sitten kyseessä ja minä kun luulin törmänneeni uutuuteen. :D Jos muistaisinkin mikä oli myyjän nimi, niin laittaisin palautetta. Toivottavasti moni muu ei saanut yhtä huonoja tusseja.

      Poista