tiistai 9. toukokuuta 2017

Värityskirjan tuunausta

Ostin tyttärelle prinsessa-värityskirjan. Tytär (4 v.) piirtää ja värittää päivittäin. Usein hän pyytää minua piirtämään "ääriviivat" eli kuvan jonka hän sitten värittää. Rakastan piirtämistä, mutta aina ei vaan ehdi (jaksa) piirtää My Little Poneja ja Little Pet Shoppeja ym. mallista. Päädyin siis ostamaan paksun puuha-/värityskirjan, jonka parissa ajattelin, että tyttärellä kuluu mukavasti monen monituista päivää.

Tytär ilahtui ikihyviksi kirjasta. Mutta.. väritettävät alueet olivat tosi isoja, joten tytär huitaisi mekkoon vähän väriä ja siirtyi seuraavaan. Huomautin asiasta, että yritä värittää tarkemmin, mutta tytär totesi, että ei jaksa värittää niin isoa aluetta. Keksin, että tytär voisi koristella mekkoja lisää piirtämällä hameisiin kuivioita. Hän ei kuitenkaan halunnut itse vaan totesi, että äiti saa lisäkoristella mekot. Niinpä sitten tyylikkään yksinkertaisista mekoista tuli aikamoisia röyhelö-ruusuke-pisti-rusetti -luomuksia. :D Toiset mekot saivat vain pallo-, sydän- tai timanttikuosin. Siitä tuli mieleen, että isommat tytöt varmaan mielellään keksivät ja piirtelevät itse kuoseja mekkokankaisiin, mutta pienemmille tytöille (kuten meidän prinsessa) mekkoihin kaipaa enemmän yksityiskohtia. Onneksi röyhelöitä on helppo piirtää lisää.

Lisäsin kukkia hameeseen.

Piirsin lisää röyhelöitä.

Koristelin hame-osan kuvioilla.

Täydensin mekkoa kiemura-kuvioilla.

Lisäsin helmaan timantti-kuosin.

Piirsin rusetteja ja laskoksia.

Hameeseen tein raitoja ja röyhelöitä.

Prinssin paidasta tuli ruudullinen.

Värityskirjassa kuvien ympärillä oli paljon tyhjää tilaa. Se tekee kuvista tyylikkäitä, mutta vinkkasin tyttärelle, että hän voisi koristella sivua enemmänkin. Tytär taas tahtoi, että äiti piirtää. No, äiti piirsi ja innostui. Saman tien tuli piirrettyä monta sivua ja vielä on monta muuta joita voi täydennellä. Ihan kiva värityskirja, että on tilaa omalle luovuudelle! :D Eiköhän meillä vierähdä tyttären kanssa tämän kirjan parissa monta mukavaa hetkeä ja värittämistä riittää!

Jos lapsen värityskirjan kuvat ovat liian simppeleitä ja värialueet kovin suuria, kannattaa kokeilla vastaavaa tuunailua ja lapsi saattaa innostua värittämisestä entistä enemmän! 

4 kommenttia:

  1. Kiva idea! Tuossa riittää touhua teille molemmille ja tuolla tavalla värityskirjasta tulee paljon persoonallisempikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tweety Blue. :) Totta, tällä tavalla värityskirjassa voi korostaa omaa persoonallisuuttaan entistä enemmän!

      Poista