torstai 2. maaliskuuta 2017

Kärpänen puri taas - kukkaa pukkaa

Meillä askartelu-kärpänen puraisee aika usein. Pyrinkin aina laittamaan muistiin, kun näen jonkun kivan idean, että löytyy sitten nopeasti tekemistä, kun kärpänen iskee armotta kiinni. Etenkin 4 v. tytär tuntuu olevan usein kärpäsen armoilla ja niin kävi eilenkin. Valitsin muistivihkostani kivan kukka-askartelun, mutta tämä askartelu osoittautui liian haastavaksi 4-vuotiaalle, joten sain tehdä aika paljon itse. Tytär lähinnä leikkeli hapsuja, kokeili tehdä haitaria ja vähän taitteli lopuksi terälehtiä.


Netissä näkemässäni mallissa oli käytetty valkoista (silkki?)paperia terälehdissä ja keltaista keskustassa eli lopputulos muistutti päivänkakkaraa. Minulla ei ollut keltaista silkkipaperia, joten vaihdoimme kukan värit. Violettia silkkipaperia löytyi kahta eri sävyä ja valkoinen sopi keskustaksi. Jos olisi tehnyt keltaisella keskustan, kukista saisi tehtyä melkein sinivuokon. 

Näkemässäni mallissa varsi oli tehty paperista rullaamalla ja teippaamalla, mutta koska minulla oli varastossa vihreää piipunrassia, teimme varret kukkiin siitä. Sillä sai myös helposti sidottua kukan yhteen, eikä tarvinnut erikseen käyttää lankaa eikä teippiä, kuten siinä kukassa, josta tähän kukkaan idean sain. 

Tökin kukat keino-muratin sekaan ja tulihan niistä ihan hauskan näköinen koriste. Näitä voisi hyvin käyttää juhlissa koristeina. 
Tässä vielä kuvallinen ohje, kuinka teimme kukat.

Tarvitaan silkkipaperia haluamiasi värejä ja vihreää piipunrassia. Meillä oli kahta violettia silkkipaperia 10x12 cm palat ja kaksi valkoista n. 5x12 cm palaa (tässä viimeisessä kukassa käytin vain yhtä valkoista paperia ja toimi niinkin, mutta muhkeamman keskustan saa kahdella paperilla.)


Valkoisten paperien pitkät reunat leikataan hapsuille.


Paperit asetetaan päällekäin, valkoiset päällimmäisiksi. Paperit taitellaan haitariksi kapeammasta reunasta lähtien.
Reunat pyöristetään. Tai jos haluaa kukkaan teräväkärkiset terälehdet, voi päät leikata teräviksi kolmioiksi.

Paperit kiinnitetään keskeltä piipunrassilla.Paperit levitetään auki.


Haastavin vaihe on erotella paperit toisistaan. Etenkin hapsutetut paperit repeävät helposti, joten tämä vaatii hieman kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä. Tosin se, että muutama hapsu katkeaa, ei näy lopputuloksessa. 

Tästä soma kukka vaikka ensi viikolla naistenpäiväksi tai toukokuussa äitienpäiväksi tai opelle, kun koulut keväällä loppuu!

6 kommenttia:

 1. Kiva idea. Taidan tehdä näitä kukkia mökille, kun siellä ei ole kukaan kastelemassa oikeita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu. Nämä ovat tosiaan helppoja kukkia hoitaa. :)

   Poista
 2. Kiva idea. Näyttää ihan daalioilta :) Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Mietinkin, että mitähän kukkaa nämä eniten muistuttaa ja daalia se toisaan taitaa olla. :)

   Poista