torstai 14. joulukuuta 2017

Tontun touhuja

Meille tuli oikeastaan vähän vahingossa "Elf on the shelf" tyyppinen tonttu seikkailemaan jouluöisin omia juttujaan. Tuo "Elf on the shelf" perustuu amerikkalaiseen kirjaan (vuodelta 2005), jossa kerrotaan kuinka voi adoptoida kotiinsa tontun tuomaan joulun taikaa. Tonttu käy öisin raportoimassa Joulupukille perheen tekemisistä ja palaa takaisin seuraavaksi aamuksi. Tonttu löytyy aamuisin aina eri paikoista, tekemässä välillä hassujakin juttuja... mitä kukakin nyt keksii tontulle puuhaksi. Internet on tulvillaan ideoita tontun kepposiksi ja touhuiksi. Suomeen tämän tyylinen tonttu näyttää rantautuneen vasta viime vuosina ja tänä vuonna tonttuja on adoptoitu koteihin seikkailemaan ennätys määrä. 

Olin kertonut lapsille tällaisesta tontusta, että se olisi voinut olla yksi joulukalenteri-idea, mutta päätin, että toteutetaan jonain toisena vuonna. Kävi kuitenkin niin, että joulukuun 1. päivänä, kun koristelimme kuusta, 8-vuotias poikani löysi tontun, jonka hän oli askarrellut viime vuonna koulussa. Poika oli kovin ilahtunut tontusta ja ripusti sen kiikkumaan oksa-kuuseen, jonka lapset saivat koristella oman maun mukaan. Tonttu oli kuitenkin vähän turhan iso koriste oksalle istumaan ja kysyinkin, jos tontun voisi laittaa muualle. Siitä poika keksi ehdottaa, että eikö tämä hänen tonttunsa voisi olla meidän "Elf on the shelf" ja vaihtaa paikkaa joka yö! Koska poika oli niin tohkeissaan tontustaan, suostuin hänen ideaansa ja niin meillä on päästy seuraamaan tontun touhuja. Lapset ovat innoissaan aamuisin, kun etsivät missä tonttu luuraa. Tämä tonttu ei ole vielä onneksi innostunut tekemään mitään hurjia kepposia öisin. Tässä muutamia esimerkki kuvia meidän tontun touhuista.Seikkaileeko teillä tonttu? :)

10 kommenttia:

 1. Tuo onkin hauskaa puuhaa lapsille :) Kyllä meillä tontut seikkailee, mutta pääosin vain lepäilevät päivisinja katselevat meidän touhujamme. Taitaa niillä olla hieman väsy ja keräävät voimia joulua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän ei tiedä kuinka työntouhussa tontut teilläkin on öisin, vallankin jos päivisin niin kovasti väsyttää! :D

   Poista
 2. Apua 😀 miten hauska idea, ihan paras idea tänä jouluna, arvostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Saapa nähdä laajeneeko tämä Suomessa ensi jouluna hitiksi asti, ainakin tänä jouluna on suosio ollut hyvin nousussa. :D

   Poista
 3. Aika veitikka toi tonttu :) vaihtelee paikkaa halunsa mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tunttuu tonttu tekevän aika hassuja juttuja... vallankin silloin, kun minun mies on ollut "auttamassa" tonttua! :D

   Poista