Neiti 4v. halusi leipoa pipareita. Koska olen suunnitellut toiminnallisen joulukalenterin, jonka luukusta tulee heti joulukuun alkupäivinä piparkakkujen leipomista, en halunnut leipoa nyt joulupipareita. Tytär halusi ehdottomasti käyttää muotteja. Teimme sitten vanilijan makuisia, sydämen ja perhosen muotoisia pipareita. Näitä tehdessä tuli jo vähän jouluinen olo, mutta maku muistutteli ennemminkin kesästä kuin joulusta. :)
Ohjeen löysin ihanasta Isoäidin reseptillä -blogista. Tosin meidän reseptistä jäi kardemumma pois, koska sitä ei ollut kaapissa. Kaneli jätettiin pois ja "korvattiin" vanilijalla, koska en halunnut vielä "joulu-makua". :)
Vanilija-piparit, rapeat ja maistuvat (meidän versio, alkuperäinen on täällä)
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
50 g voita (pehmeäksi sulatettua)
1 tl leivinjauhetta
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
jauhoa levinalustan jauhottamiseen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää pehmeä rasva. Sekoita leivinjauhe ja vanilijasokeri vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot taikinaseokseen. Nosta taikina jääkaappiin ainakin tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla levyksi, painele kuviot piparimuoteilla, nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pasta 200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia (riippuen kuinka paksuja pipareita teet) kunnes reunat alkavat ruskistua (jos koko pipari ruskistuu ja näyttää tavalliselta piparkakulta, on se ollut uunissa liian kauan).
Ohjeen löysin ihanasta Isoäidin reseptillä -blogista. Tosin meidän reseptistä jäi kardemumma pois, koska sitä ei ollut kaapissa. Kaneli jätettiin pois ja "korvattiin" vanilijalla, koska en halunnut vielä "joulu-makua". :)
Vanilija-piparit, rapeat ja maistuvat (meidän versio, alkuperäinen on täällä)
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
50 g voita (pehmeäksi sulatettua)
1 tl leivinjauhetta
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
jauhoa levinalustan jauhottamiseen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää pehmeä rasva. Sekoita leivinjauhe ja vanilijasokeri vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot taikinaseokseen. Nosta taikina jääkaappiin ainakin tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla levyksi, painele kuviot piparimuoteilla, nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pasta 200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia (riippuen kuinka paksuja pipareita teet) kunnes reunat alkavat ruskistua (jos koko pipari ruskistuu ja näyttää tavalliselta piparkakulta, on se ollut uunissa liian kauan).
Mukavan tuntuinen ohje.
VastaaPoistaJuu, oli kyllä helppo ohje. Tuolla Isoäidin reseptillä -blogissa on myös tosi vanha versio reseptistä. :)
PoistaToi ohje on niin samanlainen mitä äitini aikoinaan teki. Piparit olivat hyviä, ne olivat pilvenpuolikkaita minulle.Muotti oli sen mallinen.
VastaaPoistaHyvin voi olla sama ohje, koska tämä on tosiaan joku vanha resepti. :)
PoistaKiitos ohjeesta! Tätä en ole koskaan kokeillutkaan. Vaniljanmakuiset piparit kuulostaa hyvältä. Mukavaa viikonloppua tv Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin. :)
Poista