maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulutähti ja joulutähti


Jollain englanninkielisellä askartelusivulla oli tehty hapsuinen lumihiutale. Tai tähti. Luminen tähti. Joulutähti. Kokeilin tehdä sellaisen myös ja se oli hyvin helppoa. Tässä ohje kuvien kanssa ja lopussa lisää ideoita.

Käytin tavallista valkoista kopiopaperia. Taitoin lyhyen sivun pitkälle sivulle, jotta sain leikattua neliön. 


Neliö on siis taitettuna kolmioksi. Sen jälkeen se taitetaan uudelleen pienemmäksi kolmioksi. Yhteensä suorasta paperista laskettuna taitetaan paperia kolmioksi neljä kertaa. Tosin lopputulos ei ole enää kolmio.


  Ensimmäinen taitos. Toinen taitos.Kolmas taitos.Neljäs taitos.


Epätasainen reuna leikataan kaarevasti. Jos haluaa teräväsakaraisen tähden, kannattaa leikata kaaren sijaan leikata suoraan, mutta kuitenkin tehdä "aukeasta reunasta" selvästi lyhyempi kuin "taitereuna". Leikataan hapsut pisimmän reunan suuntaisesti.
Aukaistaan varovasti. 


Jos haluaa näyttävämmän tähden, kannattaa tehdä toinen pienempi tähti ja liimata ne keskeltä kiinni toisiinsa. Itse viimeistelin kaksikerroksisen tähden hopeisella kimalleliimalla.

Tähdestä voi tehdä vaikka kolmikerroksisen ja käyttää keskimmäisessä kerroksessa värillistä papreria. Lumihiutaleeseen esimerkiksi vaaleansisnistä, tähteen keltaista tai kultaista.

Mietin mitä muita jouluisia juttuja samalla tekniikalla voisi tehdä ja mieleen tuli joulun kukka, joulutähti sekin. :) Punaista paperia (en löytänyt varastoistani punaisena kuin skräppäyspaperia ja se oli tähän tarkoitukseen hieman turhan paksua, mutta onnistui tähti silläkin,), erikokoisia neliöitä ja siinähän se.  Liimasin kukan taakse muutamia vihreästä paperista leikattuja yksittäisiä lehtiä. Lehdetkin olisi voinut tehdä hapsu-tekniikalla, mutta ajattelin, että suorat lehdet tekevät kokonaisuudesta vähän rauhallisemman. Kultaista kimalleliimaa keskelle ja kukka on valmis. Ihan soma ja taitaa tuon joulutähdeksi tunnistaa. Tähti ja tähtiä ja perinteisiä lumihiutaleita ikkunassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti