maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pyöräytettiin Pääsiäiskakku lasten kanssa

Lapset halusivat leipoa pääsiäiseksi jotain ja päädyimme helppoon kaikki aineet sekaisin - ilman vatkainta - kahvikakkuun. Tytär halusi tehdä kakun sydän-vuokaan. Halusimme koristella kakun pääsiäiskarkeilla, joten teimme kakkuun myös kuorrutuksen. 


Teimme kakun ja kuorrutteen näillä ohjeilla.

Banaani-jogurttikakku

150g voita (sulaa)
2 dl jogurttia (laitoimme 1dl vanilijajogurttia ja 1dl maustamatonta)
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 banaania (muussattuna)

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita sula voi ja jogurtti. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi muussatut banaanit ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 minuuttua. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kakusta tuli tiiviin tuntuinen, joten halkaisin sen kahtia ja levitin väliin ohuen kerroksen kuorrutusta.

Kuorrutus

 50g voita (sulatettu ja jäähdytetty)
200g appelsiini-tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria

Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi, levitetään kakun päälle, lisätään halutut koristeet ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.


6 kommenttia: