torstai 16. helmikuuta 2017

Prinsessan Taikamekko -askartelu lasten kanssa

Meidän tytöistä (kuten varmasti lähes kaikista muistakin pikkutytöistä) on ihana vaihdella mekkoja ja muita vaatteita nukeille, prinsessoille, barbieille ja tietysti myös itselleen. Prinsessathan vaihtavat vaatteita monta kertaa päivässä. Keksin tytöille askartelun, jossa prinsessalle tehdään taikamekko, joka vaihtaa väriään ja näin päsee helposti vaihtamaan vaatetta. :D

Yhteen taikamekkoon tarvitaan kaksi kertakäyttölautasta (Meillä oli vain syviä kertis-lautasia, joten käytin niitä, mutta matalat lautaset toimivat varmasti myös.) ja haaraniitti sekä maalia (+sopiva kuva halutusta prinsessasta). Lapsi saa maalata toisen lautasista. Päätin, että teemme prinsessat lautasten ulkopintaan, jotta mekkoon tulee hauskasti muotoa. Yhtä hyvin prinsessan voisi tehdä lautasen sisäpintaan. Lautasen koristelussa voi käyttää halutessaan myös kimalletta ja tarroja. Jos haluaa tehdä esimerkiksi Frozenin Elsan kannattaa miettiä värimaailma sen mukaan. Maaleissa kannattaa käyttää kuitenkin selvästi eri sävyjä, jotta taikamekossa erottuu värien vaihtuminen. Meillä 4-vuotiaalle tehtiin sinisävyinen Elsa ja 1,5-vuotiaalle punasävyinen prinsessa, mutta värejä voisi sekoittaa rohkeamminkin niin saisi näyttävämmät mekot.

Maalaamattomaan lautaseen piirretään halutun prinsessan kuva, joka väritetään. (Keskipisteen alapuolelle pitää jättää vähän tilaa, jotta haaraniitin saa kiinnitettyä.) Hiukset voi halutessaan tehdä vaikka langasta ja paidan kankaasta, myös taustan voi halutessaan koristella.Prinsessan kuvan voi myös leikata esimerkiksi lehdestä tai lahjapaperista ja liimata lautaseen, tai prinsessasta voi tulostaa kuvan, jonka leikkaa (tarvittaessa värittää) ja liimaa lautaseen.Hameen helma leikataan aukoksi, mutta lautasen reunaan jätetään n. 1 cm reunaa leikkaamatta. Lautaset kiinnitetään haaraniitillä päällekäin keskeltä lautasta eli prinsessan vyötärön kohdalta. Alempaa lautasta kun pyörittää, niin mekko vaihtaa taianomaisesti väriä.

Muotinäytös alkakoon!
Ensimmäinen Elsa:
Prinsessa Ruusunen:Toinen versio Elsasta:
Kaunotar (minun tekemä):


Kaikille uusille lukijoilleni haluan toivottaa lämpimästi tervetuloa! Blogissani on edelleen käynnissä (19.2. asti) kiva arvonta. Sinne pääset tästä.

12 kommenttia:

 1. Ihana idea ja vieläpä noin helppo toteuttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera. :) Ideasta on myös helppo tehdä monenlaisia variaatioita.

   Poista
 2. Vähän erilainen paperinukke. Hauska.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuuksien ihanuus mikä keksintö, lapset varmasti tykkäävät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silkku. Tästä kyllä tykätään. Meidän pojat totesi, että he haluavat tehdä myös jotain vastaavaa.. ei prinsessoja kuitenkaan. :D

   Poista
 4. Hauska idea! Saisikohan tuosta jalostettua samalla idealla jonkun ehkä enemmän poikia kiinnostavan aiheen? Täytyy laittaa mietintämyssyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku. Prinsessan sijaan voisi tehdä vaikka jonkun taika-eläimen tai ehkä jonkun supersankarin, jonka viitta vaihtaa väriä... kaipaa hieman tuotekehittelyä, mutta eiköhän tuosta jonkun poikamaisenkin jutun saa. :D

   Poista
 5. Ihana idea. Just eilen tein samalla tekniikalla kissan, jonka ilmeitä saa vaihdettua. Tällainen täytyykin seuraavaksi tehdä tytön kanssa. :)

  - S / tossavaisentoinensukka.blogspot.fi

  VastaaPoista